Vali Ali Mantı:Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100.yılında, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Bayramlarını kutluyorum

Vali Ali Mantı:Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100.yılında, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Bayramlarını kutluyorum

Aksaray Valisi Ali Mantı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. açılış yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 
Vali Ali Mantı'nın mesajı şöyle; 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinin ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 100. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı; Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük gayret, fedakârlık, azim ve inançla yürüttüğü destansı İstiklal Mücadelesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden sürecin önemli merhalelerinden birisidir.

Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların bu bilinçle yetişmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı gibi önemli günlerin yıldönümlerini birer vesile olarak değerlendirmemiz büyük önem arz etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu düşünceden hareketle, bayram olarak kutlanan 23 Nisan’ı çocuklara hediye ederek çocuklarımızın sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmelerinin önemine dikkatleri çekmiştir.

Bu vesileyle, milletin bağımsızlığının, ancak milletin azmi ve kararlılığı ile sağlanacağının somut bir ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100.yılında, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Bayramlarını kutluyorum.

Çocuklara armağan edilmiş bu çok özel bayramda çocukların karşı karşıya bulundukları olumsuzlukların giderildiği, herhangi bir endişeye mahal bırakmayacak biçimde hayatlarını idame edebilecekleri bir dünya temenni ediyorum.

Ülkemizin bağımsızlığını, kalkınmasını ve muasır medeniyetler seviyesini yakalayıp geçmesini  sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta çocuklarımız olmak üzere Aziz Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri