Vali Hamza Aydoğdu: “Normalleşebilmemiz için kurallara hepimizin azami uyması gerekiyor”

Vali Hamza Aydoğdu: “Normalleşebilmemiz için kurallara hepimizin azami uyması gerekiyor”

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri

Aksaray’da sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 21:00’dan itibaren Korona Virüs (Covid-19) denetimi uygulamasına katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu vatandaşları tedbirler ve kurallar konusunda uyardı. 

Vali Hamza Aydoğdu Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Kerim Yeşildağ, İl Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, sağlık, polis ve  jandarma ekipleriyle kent merkezinde belirlenen bölgelerde başlatılan uygulamalara katıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerden itibaren vatandaşların evlerinde olmasının salgınla mücadelede büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Aydoğdu, Aksaray’da artan mutasyonlu virüs vakalarına dikkat çekti. Vatandaşları bu konuda uyaran Vali Aydoğdu normale dönülmesi için kurallara kesinlikle uyulması gerektiğini ifade etti.

Vali Aydoğdu açıklamasında;  “Bu kontrollerimiz devam edecek. Bizim Aksaray’da normalleşebilmemiz için her birlikte, bakın bunun altını çizerek söylüyorum. Sadece kolluk kuvvetlerimizin, sağlık müdürlüğümüzün, AFAD’ın ya da basın mensuplarımızın hassas olması, duyarlı olmasıyla ilgili değil, bütün vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Pandemi sürecinden bu yana hepimiz çok sıkıntılı günler yaşadık. Yani okyanusları geçtik, artık derede boğulmamamız gerekiyor. Onun için, normalleşebilmemiz için kurallara hepimizin azami uyması gerekiyor.’ dedi.

  “Zorunlu kalmadıkça çıkmamamız gerekiyor”

 Vatandaşların alınan kararlar ve uyulması gereken tedbirlere rağmen ev gezmeleri yaptığının tespit edildiğini kaydeden Vali Aydoğdu; “Benim Aksaraylı hemşerilerimden özellikle istirhamım, ev gezmelerini tamamen bırakmamız gerekiyor. Evlerde oturmamız, kurallara azami şekilde uymamız gerekiyor. Mecbur ve zorunlu kalmadıkça çıkmamamız gerekiyor. Çünkü bu kritik günleri en az hasarla atlatmamız gerekiyor. Yerindelik kararı gereği Aksaray’da normalleşebilmemiz için, insanların iş yerlerini, okulları açabilmeleri için bu kurullara hep birlikte uymamız gerekiyor. Uyanlar uymayanları güzel bir şekilde uyarması gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri