Vali Kumbuzoğlu: “Devletimizin tüm kurumları afet bölgesinde”

Vali Kumbuzoğlu: “Devletimizin tüm kurumları afet bölgesinde”

Vali Kumbuzoğlu: “Devletimizin tüm kurumları afet bölgesinde”

Aksaray’da sel afeti
 

Vali Kumbuzoğlu: “Devletimizin tüm kurumları afet bölgesinde”
 


 

Önceki gün akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak ve ardından oluşan sel afetinin boyutu gün ağarınca daha net ortaya çıktı. 1 vatandaşın hayatını kaybettiği afetin ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu. Belediye Başkanı Evren Dinçer ile afet bölgesinde incelemelerde bulunarak bir bebeğin sele kapılması üzerine başlatılan arama çalışmaları ve afet bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.  
 

Afetin boyut ve etkilerinin büyük olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu; kısa süreli ancak etkili sağanak yağışın yaşandığı bölgede tüm kurumların çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
 

Kayıp ihbarı yapılan 1 bebek aranıyor
 

Sel afetinde zarar gören Sevinçli Aksaray yolunun trafiğe kapatıldığını ulaşımın alternatif farklı güzergâhlar üzerinden sağlandığını kaydeden Vali Kumbuzoğlu; AFAD, UMKE, Afad Destek Gönüllüleri, Jandarma, polis, itfaiye başta olmak üzere diğer ilgili birimlerle beraber toplam 42 araç 347 personel ile tüm kurumların işbirliği ve koordinasyon ile çalışmalara devam ettiğini belirterek 1 vatandaşın vefat ettiği, afet olayında bir bebek için kayıp ihbarının yapıldığını, arama kurtarma faaliyetlerinin 12 km’lik alanda sürdüğünü kaydetti.  
 

Vali Kumbuzoğlu, “Tüm Aksaray’ımıza geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Hayatını  kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum”dedi.
 

Belediye Başkanı Evren Dinçer ile afetin en yoğun olarak yaşandığı Kireçlik mevkiinde incelemelerde bulunan Vali Kumbuzoğlu; yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.  
 


 


 



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri