Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Aksaray Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Vali Kubuzoğlu  mesajında şunlara yer verdi;  

 

Bugün, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış büyük zaferin 101’inci yıl dönümü.
 


 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık meşalemizi yakarak, bu meşalenin ışığında Amasya’da Millî Mücadele’nin yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta kutlu hedefine kilitlenmiş, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve milletimizin gösterdiği destansı kararlılık ve fedakârlıkla 30 Ağustos 1922’de Millî Mücadele’mizi zaferle taçlandırmıştır.
 


 

30 Ağustos Zaferi; 1071’in Ağustos’unda Sultan Alparslan’ın bize vatan kıldığı Anadolu’da, ilelebet var olacağımızın yedi düvele karşı bir kez daha ilanıdır. Bu şanlı Zafer; ölürsem şehit, kalırsam gazi inancıyla gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyan ecdadımızın cesaret nişanı; Gazi Mustafa Kemal’in “Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.” sözünün en güzel teminatıdır.Tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş Aziz Milletimizin şanlı tarihine altın harflerle yazdırdığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda işgal birliklerinin ülkemizi büyük bir yenilgiyle terk ettiği emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.
 


 

Bugün, bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkânlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye geleceğe umutla bakmakta ve güvenle yoluna devam etmektedir.
 

Şanlı zaferimizin 101.’inci yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Malazgirt’ten Dumlupınar’a canını hiçe sayarak bize bu vatanı emanet kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.  
 

 
 

Devletimiz var olsun, Milletimiz sağ olsun, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.
 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri