Valimiz Hamza AYDOĞDU'nun “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Valimiz Hamza AYDOĞDU

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Binlerce yıllık şanlı tarihi, sayısız zaferle dolu, Aziz Türk Milleti için çok değerli olan günler vardır. Asla unutulmazlar. Kazanılmış bir savaştan fazlasıdırlar. Bir varoluş, yeniden diriliştirler. Sakarya Meydan Muharebesi’ni taçlandıran, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922’de başlattığı ve 30 Ağustos 1922’de zaferle bitirdiği ‘Büyük Taarruz’ işte bu mihenk taşlarından biridir.

 

  30 Ağustos Zaferi, içinde Türk tarihinin ve özellikle de Kurtuluş Savaşı’nın özetini barındırır. Yakın tarihimizde Çanakkale ile başlayan Türk’ü Anadolu’dan atma hevesleri, İnönü ve Sakarya Muharebeleri ile devam etmiştir. Sayıca ve silahça üstünlüklerine güvenip pervasızca saldıranlar, Türk milletinin vatan sevgisi yanında cüce kaldıklarını biraz geç de olsa öğrendiler. ​

 

“Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!”

 

Afyonkarahisar’da başlatılan taarruz, Çalköy’de yıkık bir evin avlusunda yükselen bu emrin sonunda, Yunan birliklerinin İzmir’den denize dökülmesi ile sona ermiştir.

 

Zaferden iki yıl sonra, Mustafa Kemal Paşa, Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği Zafertepe’de söylediği şu sözlerle meselenin önemini ifade etmiştir;

 

“... Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır...”

 

Onun için, dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, birliğinden ve yüksek insani değerlerle, insanlığa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

 

Bu vesile ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor, Aksaraylı hemşerilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri