Valiyi gözyaşlarına boğdu! Engelli maaşını kestirip 2 yıl boyunca aldığı parayı geri ödedi

Valiyi gözyaşlarına boğdu! Engelli maaşını kestirip 2 yıl boyunca aldığı parayı geri ödedi

Aksaray’da bir güzel insan portresi

Ailemi seviyorum projesi
 

Aksaray’da bir güzel insan portresi
 

Doktorların 18 yaşına kadar yaşar dediği kas hastası Mehmet Bayraktar kendi işlettiği bakkalda geçimini sağlıyor. Bayraktar; hastalığı nedeniyle bağlanan engelli maaşını kestirip 2 yıl boyunca aldığı parayı geri ödedi.  
 

Vali Hamza Aydoğdu’yu gözyaşlarına boğan Bayraktar; işitme engelli kızının okuldaki başarısını örnek gösterip katıldığı programda çocuklara okuyup bilim insanı olmaları tavsiyesinde bulundu.
 


 

Aksaray Valiliği himayesinde başlatılan ‘Ailemi Seviyorum’ Projesi tanıtım ve örnek ailelerle buluşma programı Eskil İlçesinde düzenlendi. Proje kapsamında örnek aile olarak belirlenen Mehmet Bayraktar’ın ailesi için verdiği mücadele, kendi işini kurmasının ardından engelli maaşını kestirmesi örnek gösterilerek Bayraktar’a plaket verildi.  
 

 

Eskil Ortaokulunda düzenlenen proje tanıtım ve örnek ailelerle buluşma programında konuşan Vali Hamza Aydoğdu; güçlü toplum, güçlü aile sloganı ile aile kurumunu güçlendirmek, aile eğitiminin önemi dikkat çekmek, güzel aile modeli olan aileleri bularak bu aileleri ödüllendirmek ve örnek alınmasını sağlamak için böyle bir proje başlattıklarını söyledi.  
 

Vali Aydoğdu; Yenikent Kasabasında yaşayan kas hastası Mehmet Bayraktar’ın ailesinin geçimini sağlamak için gösterdiği azim ve gayreti takdirle karşılarken engelli maaşını kestirip 2 yıl boyunca aldığı parayı geri ödemesinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtip Bayraktar’ı tebrik etti.  
 

 

Projeye Aksaray Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı ve kamu kurumlarının paydaş olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu pilot bölgelerde dezavantajlı aileler için başlatılan projenin il geneline yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını kaydetti.  
 

Proje kapsamında örnek aile olarak belirlenen Eskil Güneşli Köyünden Arif-Ayşegül Geneli  ile Yenikent Kasabasından Mehmet Bayraktar’a plaket ve çeşitli hediyeleri Vali Hamza Aydoğdu tarafından verildi.  
 

Fiziksel engelli Mehmet Bayraktar’ın 1 günlük yaşamını konu alan video gösteriminin ardından duygusal anlar yaşandı. Gözyaşlarına engel olamayan Vali Hamza Aydoğdu, Bayraktar’ın çok güzel bir insan olduğunu söyledi. Kendi geçimini sağlamaya başladığında devletin kendisine bağladığı engelli maaşını istemeyen Bayraktar’ın 2 yıl boyunca aldığı maaşını da geri ödediğini ifade eden Vali Aydoğdu bu çok değerli ve anlamlı davranışın örnek alınmasını istedi.  
 

Programa katılan öğrencilere hitap etmek istediğini ifade eden 5 çocuk babası Mehmet Bayraktar; “Ben bir engelliyim 5 çocuğum var hepsi okuyor. Büyük kızım 9 sınıfta işitme engelli ama çok başarılı. Çocuklar okuyun, okuyun bilim adamı olun. Bu ülkeye sizlerin ihtiyacı var. Okuyun ülkenize faydalı insanlar olun”diye seslendi.  
 

 “Abi ben bu parayı yiyemiyorum”
 

42 yaşındaki kardeşinin hastalığı ve hayat mücadelesini anlatan Bayraktar’ın abisi Ali Osman Bayraktar doğuştan kas hastası olan kardeşinin tedavisi için uzun uğraş verdiklerini doktorların 18 yaşına kadar yaşayabileceğini söylediklerini belirtti. Geçen zaman içinde kardeşinin iyileşme gösterdiğini kaydeden Bayraktar; “Kardeşime engelli maaşı bağlandı. 2 yıl boyunca bu maaşını aldı. Ancak kardeşim çalışmak istediğini belirterek kasaba içinde 15 metrekarelik bir bakkal dükkânı açtı. Kendi geçimini sağlamaya başlayınca ‘ben bu parayı yiyemiyorum’ diyerek engelli maaşını kestireceğini söyledi. Yine 2 yıl aldığı maaşını da hesaplatarak geri ödedi.” dedi. Kardeşinin bu tavrı karşısında gözyaşlarını tutamayan Bayraktar kardeşi ile gurur duyduğunu belirtti.  
 

Kendisi ve ailesinin geçimini kendisine ait işinde çalışarak sağladığını anlatan Mehmet Bayraktar; “Ben engelliyim ama çalışma bana engel değil. Allah’ıma bin şükür kimseye muhtaç değilim ufak tefek evimi geçiriyorum” dedi.
 

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinin robotik kodlama ve maket uçak yapımı ile ilgili stand açtığı programda Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu.  
 

Programa Eskil Kaymamı Yunus Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İlçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, birim müdürleri, ilçe protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  
 



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri