18.2° / 8.3°

Vodafone’dan Nöroçeşitlilik Haftası’na özel etkinlikler

Vodafone’dan Nöroçeşitlilik Haftası’na özel etkinlikler

Vodafone’dan Nöroçeşitlilik Haftası’na özel etkinlikler
Tarih: 27.03.2025 11:21

İSTANBUL, (DHA)- VODAFONE, Nöroçeşitlilik Haftası kapsamında çalışanlarının farkındalıklarını artırmaya yönelik kurum içi etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde çalışanlara nöroçeşitlilik, otizm, serebral palsi gibi konularda eğitimler verildi. Çeşitlilik ve Kapsayıcılık politikaları kapsamında nöroçeşitliliği bir odak alanı olarak konumlayan Vodafone, sağlık sigortası kapsamında çalışanlarının çocuklarına Zihinsel Engel ve Otizm Spektrum Desteği de sağlıyor.

Vodafone, Nöroçeşitlilik Haftası kapsamında şirket içerisinde nöroçeşitlilik farkındalığını artırmaya yönelik pek çok etkinlik düzenledi. Tüm çalışanlara açık olarak gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında nöroçeşitlilik, otizm, serebral palsi gibi konularda eğitimler verildi.

Çeşitlilik, Dahiliyet ve Kapsayıcılık politikaları kapsamında birçok farklı alana odak koyan Vodafone, en büyük hedefinin tüm çalışanlarına cinsiyet, din, dil, ırk, engel durumu, ebeveynlik gibi faktörler fark etmeksizin eş imkanlar sunmak olduğunu belirtti. Bu sene itibari ile nöroçeşitliliği bir odak alanı olarak konumlayan şirket, sundukları sağlık sigortası kapsamında çalışanların çocukları için Zihinsel Engel ve Otizm Spektrum Desteği de sağlıyor. Söz konusu destek, psikolojik danışmanlık ve fizik tedavi gibi hizmetleri kapsıyor.

‘ÇEŞİTLİLİĞİN BİR ZENGİNLİK OLARAK GÖRÜLDÜĞÜ BİR İŞ YERİ YARATMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, şunları söyledi:

“Son yıllarda yapılan araştırmalar, nörofarklı bireylerin dünya nüfusunun yüzde 15 ila yüzde 20’sini oluşturduğunu ortaya koyuyor. Vodafone olarak parçası olduğumuz #ChangeTheFace birliği tarafından 2023 yılında 2 binden fazla çalışanla yapılan araştırma da işyerinde nöroçeşitliliğe ilişkin önemli iç görüleri ortaya koyuyordu. Araştırmaya katılan nöroçeşitliliğe sahip çalışanların neredeyse yarısı iş yerinde durumlarının etkisini hissettiklerini, dörtte biri ise her gün etkilendiklerini belirtiyordu. Dolayısıyla, toplumda ve iş hayatında önemli sayıda bireyin hayatını etkileyen bir olguyla karşı karşıyayız. Diğer yandan, nöroçeşitliliği destekleyen uygulamaların, farklı düşünme biçimlerini ve inovasyonu teşvik etmek açısından da önemli olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda, Nöroçeşitlilik Haftası kapsamında çalışanlarımızı bilgilendirmeye yönelik çeşitli etkinlikler düzenledik. Ayrıca, sağlık sigortamız kapsamında çalışanlarımızın çocukları için Zihinsel Engel ve Otizm Spektrum Desteği de sağlıyoruz. Çeşitliliğin bir zenginlik olarak görüldüğü, ekip arkadaşlarımızın farklılaşan ihtiyaçlarını gözeten ve kendi gibi olabilmesini cesaretlendiren kurum kültürümüzle, herkes için daha kapsayıcı bir iş yeri yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% 0,02
  • EURO

    40,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3807,28% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Karşıyaka - Kuşadasıspor / Fotoğraflar
Geçirdiği rahatsızlık sonucu ölen askeri öğrenci, Kars'ta toprağa verildi
İzmir'de sağanak, dolu ve toz taşınımı (2)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Burhan Abiş'in cenazesine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Burhan Abiş'in cenazesine katıldı / Ek foto...
Güney Kore Anayasa Mahkemesi, Yoon hakkındaki kararı 4 Nisan'da açıklayacak
Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde trafik yoğunluğu başladı
Kırıkkale'de kazada ölen eski muhtar defnedildi
Hindistan’da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü
Çocuklar arasında bıçaklı kavga; 1 ölü
Ayı yavrusunu köpeklerin saldırısından kurtarıp, doğaya bıraktılar
Tilkilerin kavgası kamerada
İstanbul- Kağıthane'de otomobilin çarptığı kadının bacağı koptu; hastanede ha...
Bahçeşehir Koleji bu kez hata yapmak istemiyor
Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü,...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ayı yavrusunu köpeklerin saldırısından kurtarıp, doğaya bıraktılar

Tilkilerin kavgası kamerada

İstanbul- Kağıthane'de otomobilin çarptığı kadının bacağı koptu; hastanede hayatını kayb...

Bahçeşehir Koleji bu kez hata yapmak istemiyor

Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü, 5 yaralı

Kırıkkale'deki 1 kişinin öldüğü bıçaklı kavgada 1 tutuklama

Cezaevinden Gülcan'ı öldürmek istediğine dair mektuplar yazmış

İzlanda'da volkanik hareketlilik nedeniyle turistik bölge boşaltıldı

Hakkari'de sahipsiz köpekler için merkez kuruluyor

İstanbul- Üsküdar D-100 karayolunda 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Bodrum'da tekneler suya gömüldü, ağaçlar devrildi

Bodrum’da tekneler suya gömüldü, ağaçlar devrildi/Ek fotoğraflar

Netanyahu, Eli Sharvit'in atamasından vazgeçti

Bakan Yerlikaya: Trafik tedbirlerimiz 8 Nisan tarihine kadar sürecek

Ukrayna, nadir toprak elementleri anlaşması için ABD ile istişarelere başladı

ABD ordusu, Litvanya'da bataklığa saplanan zırhlı araçtaki 3 askerin ölü bulunduğunu açı...

İstanbul- Kol ve bacak tansiyonu arasındaki fark, ölümcül damar hastalıklarının sinyali ...

Bakan Kurum: Antakya'mızı yine kadim medeniyetlerin merkezi yapacağız

Rögara düşen yavru ördeği itfaiye kurtardı

Kuzey Kore ve Rusya 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Medeniyetler şehri Mardin'e turist akını; otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı/Ek fotoğr...