Yarışmada kazandığı ödülü Yemen´e bağışladı

Yarışmada kazandığı ödülü Yemen´e bağışladı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Sultanhanı ilçesinde İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Tarafından düzenlenen Okullar arası ?İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA? Yarışmasında ilkokullar kategorisinde İlçe Birincisi olan 8 Yaşındaki Amine Mutlu Yarışmadan kazandığı ödülü yemen´e bağışlayarak örnek oldu.
 
/resimler/2019-5/9/1047400473654.jpg
 
Sultanhanı Yunus Emre İlkokulu 2/B Öğrencisi 8 Yaşındaki Amine Mutlu Yarışmada Kazandığı Para Ödülünü Babası ile birlikte Kızılay´ın Yemen´e Yardım hesabına yatırdılar. 
Amine Mutlu bu yardımı Yapmakta Kendine Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u  örnek aldığını belirterek Şunları söyledi. ? İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını Yazdığında Birinci olduğunu ve Birincilik ödülünü Almayıp O dönem için Ülkemize bağışladığını öğretmenimin anlatmasından öğrenmiştim. Bu beni çok etkiledi ve Bende İlçemizde Yapılan İstiklal Marşımızı En Güzel okuma yarışmasında birinci oldum ve kazandığım ödülü Yemen´e bağışlamak istedim. Yemeni seçmemdeki neden ise Geçtiğimiz Haftalarda Okulumuz Müdürü bir etkinlikte Yemende Açlık ve Yoksulluk çeken ve Zor durumda olan insanlarla ilgili bir video izletmişti, o videoda yemendeki çocukların açlıktan ağaç yaprakları yediğini görmüştüm bu beni çok etkiledi, bu nedenle bütün ödülümü Babama söyleyip Kızılay´ın Yemen´e yardım kampanyasına yatırdık, o aç Çocuklara lütfen yardım edelim onlar daha küçücük Çocuk ? diyerek duygularını dile getirdi.
Sultanhanı Yunus Emre ilkokulu Müdürü Alper Gazi Çakıroğlu ve Amine´nin Öğretmeni Çiğdem Havva Özçelik de Amine Mutlu´nun bu örnek ve duyarlı davranışından dolayı Amine Mutlu ve Ailesine Teşekkür ettiler.


Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri