Yaşam Koç´u Nuran Zincircioğlu Acun Medya Ödülünü Aldı

Yaşam Koç´u Nuran Zincircioğlu Acun Medya Ödülünü Aldı

Zaman zaman gazetemizde haberlerini yaptığımız Yaşam Koçu, NLP uzmanı Psikolog Nuran Zincircioglu Acun medya tarafından yılın başarılı yaşam koçu Kişisel Gelişim veYaşam Değişmeni Cracker Akademi seçilerek ödülünü aldı.

AksarayYenigün Gazetesi olarak kendisiyle görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldık.

-Öncelikle şunu sormak istiyorum Yaşam Koçu nedir?

- PROFESYONEL KOÇLUK :

"Kimseyebir şey öğretemezsiniz. Sadece cevabı kendi içinde bulmasına yardımcıolursunuz" diyen Galileo koçlukta bireylere nasıl yol arkadaşlığıyapıldığını çok güzel anlatmıştır.

Koçluk,bir yol arkadaşlığıdır. Kişiyi şimdiki durumundan sonuç odaklı bir hedefineulaşmasını sağlayacak aracı hizmettir.

Pekikoç kimdir.?

KoçKişinin sorun ve sorun diye adlandırdığı olgulardan kurtulmasını sağlayan biryol arkadaşıdır. Yani kapının açılmasına da yardımcı olan, görev yapan bir çilingirgibidir.

Pekikoç bunu nasıl sağlar.?

Önceliklekoç şunu bilir ki; her insan bir bütündür. Tüm çözümler ve cevaplarkendisindedir. Bu nedenle Performans Danışmanı kişinin içindeki potansiyelindışarı çıkmasına yardımcı olur bunun için, temelden bütüne doğru, bütündentemele giderek Danışanın en doğru, en uygun çözümü bulmasına yardımcı olur.Yaninasıl istenen duruma gelineceğini sağlar . Koç patoloji ile değil, Şimdidensonra ne yapabiliriz le, nasıl başaracağınızla ilgilenir.

Koçbir ayna gibi görev yapar. Karşısındaki kişinin, danışanın aynası olur. Onunrealitesini, iç dünyasını, kişiliğini görür, anlar, hisseder ve kabul eder. Birayna gibi kişinin kendisini görmesini sağlayarak sorun ve olguları çözmedearacı olur.

Kişilerkendi içindeki yanıtı ve çözümü koçlarıyla beraber çalışarak kendilerineyansıtmasını izlerler. İnsanlar bazen hayatta kendilerini bir yol ayrımında,karar aşamasında veya seçimlerin öncesinde bulurlar. Bu anlarda koçlara başvurabilirler.

Koç,danışanın özgüvenini artması İletişim alanındaki karmaşık olayları, Kavrayıpele alabilmesi için tüm yeteneklerini ve koçluk araçlarını çok sağlam birşekilde kullanır.

Koç:Danışanın;

-Sonuç Odaklı Bir hedef belirlemesine,

-İçinizdeki hazineleri keşfetmesine,

-Geleceğiniziyönetmesine,

-Duygudurum bozuklukları ve sorunlarla baş etmesine(Minör depresyon, Panik atak)

-Özgüveninizi( Öz değer öz saygı, cesaret, umut Kendine alçak gönüllülük,) geliştirmek,

-Yenibir iş yada projede ilerlemek gerektiğinde hayır diyebilmek,

-Çözemediğinizproblemlerinizi çözmesine,

-Hayattanzevk almasına,

-Kötüalışkanlıklardan kurtulmasına(Yeme bozukluğu ,Sigara Kızgınlık, ÖFKE vb.

Hayallerinizigerçekleştirmek istiyorsanız, Koçluk hizmetinden yararlanın.

2-ÖĞRENCİ KOÇLUĞU : Öğrenci Koçluğu; akademik yaşamda başarı becerileriniarttırma amacıyla öğrenci ile koç arasında kurulan işbirliğidir. ÖğrenciKoçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmekve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. Başarılıbir sporcu koçunun oyuncuları için yaptığı, hedeflere ulaşmada motivasyonodaklı çalışmaları, öğrenci koçu öğrencisi için yapar. Öğrenci Koçu, öğrencininhedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencininakademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerilerigeliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikteöğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programınıoluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okuluve dershanesi ile iletişim halinde ders başarısını takip eder. Birlikte sınavsürecini ve yaşamı paylaşırlar.

KOÇLUK ÖĞRENCİYE NE KAZANDIRIR?

?Hedefine daha kolay ve etkin bir şekilde ulaşmasını sağlar.

?Kendisiyle ilgili farkındalık yaratır

?Kaynaklarını daha etkin kullanmaya başlar.

? Özdisiplin sağlar.

?Önceliklerini belirler ve ertelemeyi bırakır.

?Etkili adım atmaya hemen başlar.

?Sürekli öğrenerek performansını artırır.

?Yaşam dengesini kurar.

?Yaşamının lideri olur.

? Eskialışkanlıklarından kurtulup yepyeni etkin alışkanlıklar edinir

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU NİÇİN GEREKLİ?

1.Yapılanaraştırmalarda öğrencilerimiz uzun süreli sınavlarda ?ders çalışma yöntemlerinive başarılı olma yöntemlerini bilmediği.

2.Birprogram dahilinde çalışma alışkanlığını devam ettiremediği.

3.Özelliklegünümüzde çalışan anne-baba çocuğu ile yeteri kadar ilgilenememesi ve bununbaşarıya direk yansıdığı.

4.Anneve babalar gayet iyi niyetli bir şekilde çocuklarının ders çalışmasını isterkenfarkında olmadan onları sınav sürecinde ?ders çalışmaktan soğuttuğu?.

5.Öğrencisınav sürecinde yalnızlık hissine kapılıp başaramayacağına ve kimsenin onayardım edemeyeceğine inandığı.

6.Öğrencidoğru motive edilmediği için yetenekleri ve neler yapabileceğini göremediğiortaya çıkmıştır.

İştebütün bu yukarıda saydığımız olumsuzluklar ve daha birçok olumsuzluk uzunzamana yayılmış sınavlarda başarısızlığı kaçınılmaz kılar. Öğrenci koçluğu buolumsuzlukları ortadan kaldırmak için gereklidir.- Acun medya size 2017 yılınınen başarılı Yaşam Koçu ödülünü verdi. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

- Bu sadece bir başlangıç.

 Bugünleri yaşıyorsam bunları yaşamama vesileolan, yanımda olan, olmayan başarılı olmama sevinen ya da sevinmeyen herkeseteşekkür ediyorum.

 İyi ki varsınız iyi ki dünyamda bir vakitteolması gerektiği sürede var olduğu sürece oldunuz ve olmaya devam ediyorsunuz.Bugünden sonra da yanımda olan ya da olmayan, seven sevmeyen tüm güzelinsanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi

HaberGökten Öztürk

/resimler/2017-12/11/2112550882217.jpg



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri