Yatırım ve işbirliği protokolü imzalandı

Yatırım ve işbirliği protokolü imzalandı

Otomotiv Sektörüne büyük katkı sağlayacak

-Otomotiv sektörüne yetişmiş kalifiye eleman yetiştirecek, sektör çalışanlarına eğitim verilerek bu alandaki istihdamı arttıracak yatırım projesinin protokolü imzalandı. 

Aksaray Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Otomotiv Sektörü İstihdamında Yeni Yaklaşımlar’ projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılan değerlendirmede desteklenecek proje olarak seçildi. 

Projenin 1.590.000 TL tutarındaki eğitim merkezi yatırımı ve iş birliği protokolü Vali Ali Mantı tarafından imzalandı. 

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol proje ortaklarının katılımıyla Valilik makamında imzalanan protokole göre Aksaray Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine eğitim merkezi inşa edilerek gerekli donanım alımı gerçekleştirilecek. 

Merkezde öncelikle Motor Teknolojileri Bölümü öğrencileri, yine açılacak sertifika programlarıyla Aksaray da otomotiv sektöründe çalışanların, araba ve kamyon motor beyni tamir sistemleri, lastik bakım sistemleri, akü bakım sistemleri, kaynak ve kaporta boya sistemleri, PLC 300 ve PLC 1200 sistemleri alanlarında eğitim verilerek mesleki açıdan teknolojik gelişimleri öğrenip yeterliliklerini arttırabilecekleri bildirildi.

Otomotiv sektörü istihdamında yeni yaklaşımlar projesi adıyla anılan protokolün iştirakçileri Mercedes Benz Türk. A.Ş, Brisa Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Sarıgözoğlu Pres ve Metal Fabrikası olarak açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek yatırım tutarı ise 1.590.000 TL olarak belirlendi. 

Yatırım ve işbirliği protokolünü imzalayarak hayırlı olmasını dileyen Vali Ali Mantı Aksaray’da bu eğitimleri alacak öğrencilerin sektöre donanımlı bir şekilde hizmet vereceğini yine otomotiv sektöründe nitelikli ara eleman istihdamın yükseltilmesi açısından eğitim merkezinin büyük önem taşıdığını belirtti. 

 Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol TR71 Bölgesi illerinde (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde) Kalkınma Ajansı koordinasyonunda hazırlanan ve Bakanlık tarafından desteklenmeye hak kazanan 6 projenin toplam bütçesinin 19.899.380,00 TL olup, toplam destek tutarı ise 11.440.000,00 TL olduğunu söyledi.

Ajansın kurulduğu günden itibaren, paydaşların kapasitelerini geliştirmek ve işbirliklerini güçlendirmek, yerel potansiyeli harekete geçirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımına sağlamak için çeşitli projelere destek verdiğini aktaran Varol; “Bugüne kadar, Aksaray’da faaliyet gösteren kamu, özel sektör ve STK’lardan gelen projelere 17,3 milyon TL destek sağlanmıştır. SOGEP kapsamında sağlanacak ilave 1,5 milyon TL ile bu rakam 18,8 milyona yükselecektir. Önümüzdeki dönemde yine SOGEP için proje fikirlerinin geliştirilmesine yakında başlayacağız.” dedi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri