Yavru tavşanı köpeklerin elinden kurtarıp doğaya bıraktı

Yavru tavşanı köpeklerin elinden kurtarıp doğaya bıraktı

Eskil´in İkizce Yaylası´ndan Cuma İnanç önceki gün yaşadığı bir olay neticesinde yaptığı davranışla takdir kazandı.

İnanç, merada koyun otlattığı sırada köpeklerin elinden aldığı yavru tavşanı doğaya bıraktı.

Cuma İnanç, "Dün Yağacak Bölgesi´nde koyunları otlatırken, koyunun içinde bir tavşanı yatarken gördüm. Benden biraz uzaktaydı. 5 köpeğim var. Tavşan inşallah kalkmaz, kalkarsa ben varana dek köpekler onu öldürür diye düşündüm. Köpekleri görünce korkudan adeta sızmış. Vardım yatağında tuttum. Kucağıma aldığım kalbi öyle bir vuruyordu ki ayrıca gözlerinden o korkuyu hissettim.  Köpekler uzaklaşınca doğaya bıraktım. Bırakınca öyle bir koşuşu vardı ki. Sanki bana teşekkür ediyordu. Benim bunu yapmam gerekti, biz arazide bu tür olaylarla çok karşılaşıyoruz, ancak bütün canlıların yaşama hakkı var. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi Merhamet etmeyene merhamet olunmaz." diye konuştu. 

İnanç´ın bu davranışı, akrabası olan Hacı Sanlav´ın köpeklerin elinden aldığı gebe tavşanın karnından çıkardığı 5 yavruyu yaşama tutunduran o haberi hatırlattı.

İŞTE O HABER...

Sanlav´ın verdiği bilgiye göre sabah erken saatlarinde Tuzgölü yakınlarında koyunları otlatıyordum. Bir anda kendimize ait koyun köpeklerinin  bir yaban tavşanını kovaladıklarını gördüm.Arkalarından yetişmeye çalıştım ama yetişemedim.En sonunda köpekler yaban tavşanını yakalamışlar ve tavşanı öldürmüşler. Bende köpeklerin ağzından kanlar  içindeki tavşanı aldım" dedi. Kurtardığı tavşanın dişi olduğunu farkettiğini ifade eden Sanlav,"Başı kopmuş tavşanın karın bölgesinde hareketlenmeler olduğunu fart ettim ve hemen çoban bıçagıyla karnını açtım. Yani sezaryan amaliyatı yaptım ve kendi tecrübelerimle ölü tavşanın karnındaki 5 yavruyu çıkardım.  Yavru tavşanların canlı olduğunu gördüm,hemen onları bir kavonoza koydum ve bebe biberonuna doldurduğum keçi sütü ile beslemeye başladım. Şuan ise yaban yavru tavşanların durumu çok iyi. 5 canı kurtardığım için çok mutluyum"dedi

 

 


Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri