Yazgı; Saraybosna´da

Yazgı; Saraybosna´da

Yazgı; Saraybosna´da

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bosna Hersek´in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç´in vefatının 14. yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen anma törenlerine ve ?İslamın Uç Beyi Aliya? isimli belgeselin filmin galasına katılmak üzere Saraybosna ziyareti gerçekleştirdi.

Bağımsız Bosna Hersek´in ilk Cumhurbaşkanı Aliyaİzzetbegoviç, vefatının 14. yıldönümünde Başkent Saraybosna´daki Kovaçi Şehitliği´nde düzenlenen törenle anılırken, düzenlenen törene Bilge Kral´ın oğlu Bakir İzetbegoviç´in yanı sıra ülkemizden de aralarında milletvekilleri ve belediye başkanlarının da olduğu bir heyet katıldı.

BAŞKAN YAZGI, ?BOSNA BİZİM KARDEŞ ÜLKEMİZDİR

Bosna Hersek´e bağımsızlık yolunda liderlik eden ve derin bilgi birikimi dolayısıyla "Bilge Kral" olarak da anılan Aliya, kabri başında dualarla anılırken anma etkinliklerine katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aliyaİzzetbegoviç´in ölümünün üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen fikirleriyle gençlere yol gösterdiğine dikkat çekti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ?Türkiye ile Bosna Hersek ayrılmaz iki kardeş gibidir. Ömrünün son günlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı Bosna Hersek´e davet ederek, kendisinden Bosna Hersek´e sahip çıkmasını talep edip Bosna Hersek´i ona emanet eden İzzetbegoviç, adeta sayın Cumhurbaşkanımızın bugünlerine işaret ederek, kendisinde geleceğin büyük lideri olacak vasıfları gördüğünü beyan etmiştir. Bizlerde Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde dost ve kardeş ülke Bosna Hersek´in her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Bosna Hersek´in ilk Cumhurbaşkanı, Bilge Lider Aliyaİzzetbegoviç´i vefatının 14. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.? diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegoviç´in katkılarıyla hazırlanan belgeselin Bosna Kültür Merkezi´ndeki galasına, Türkiye ve Bosna Hersek´ten çok sayıda davetli katıldı

Bakir İzetbegoviç, gala öncesinde yaptığı açıklamada, "Her halk mücadelesinin sonunda bazı semboller vardır. Bosna Hersek´in bağımsızlık mücadelesindeki sembollerden biri de Aliya´dır." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YAZGI, ÖMER ERDOĞAN´A TEŞEKKÜR ETTİ

Aksaray Belediyesi´ninde katkıları bulunan belgesel filmin galasında konuşan Başkan Yazgı, Belgesel projesinin koordinatörü ve yönetmeni Ömer Erdoğan´a bu güzel projeden dolayı teşekkür etti.

Belgesel projesinin koordinatörü ve yönetmeni Ömer Erdoğan ise Aliya´nın geride kalan yüzyılın son devrimci lideri olduğunu kaydederek, merhum Aliya´nın kan dökülmemesi kaygısında olan bir barış adamı olduğunu ifade etti.

Aliya´yı "Balkanlar´ın son Osmanlı´sı" olarak nitelendiren Erdoğan, onun Türkiye dostu bir lider olduğunu vurguladı.

 

 



Anahtar Kelimeler: Yazgı Saraybosna
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri