Yedi kurumla Lisansüstü Eğitim Protokolü İmzalandı

Yedi kurumla Lisansüstü Eğitim Protokolü İmzalandı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Yedi Kurumla Lisansüstü Eğitim Protokolü İmzalandı
 
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayatın çok hızlı şekilde değişip dönüştüğünü, tezsiz yüksek lisans eğitimlerinin kişilere bilgilerini güncelleme imkânı sağladığını belirtti.
 
ASÜ ile şehirde faaliyet gösteren bazı Oda, Dernek ve Mesleki Birlikler arasında ?Lisansüstü Eğitim Programı İşbirliği Protokolü? imzalandı. Mensuplarının daha avantajlı şartlarda bu imkândan faydalanması adına gerçekleştirilen protokolü önemsediklerini ve tezsiz yüksek lisansın kişilere farklı donanımlar kazandırdığını ifade eden ASÜ Rektörü, ?Eğitim alanında son yıllarda ?Hayat Boyu Öğrenme´ diye bir kavram ortaya çıktı. Hayat çok hızlı değişiyor ve dönüşüyor. Lisans döneminde alınan bilgiler de bu süreç içerisinde güncelliğini yitiriyor. Tezsiz yüksek lisans programlarının mantığı, hayatın ilerleyen dönemlerinde mesleğimiz ya da ilgi duyduğumuz alanla alakalı genel bir donanım kazanmaktır? dedi. Bazen kişinin bir lisans bölümünü bitirdiğini ancak, içinde farklı bir bölümü okumaya dair bir ukde de kalabildiğine dikkat çeken Şahin, ?Tezsiz yüksek lisans eğitimlerinin bu duyguyu tatmin eden bir tarafı da var. Şehrimizde birlikte çalıştığımız, aynı havayı soluduğumuz kurumların mensuplarının biraz daha avantajlı şekilde bu imkânlardan faydalanmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle her dönem protokoller imzalıyoruz? şeklinde konuştu. 
 
Yapılan konuşmanın ardından Aksaray Barosu, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Memur-Sen Aksaray İl Temsilciliği, Türkiye Kamu-Sen Aksaray İl Temsilciliği, Aksaray Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Müteahhitler Birliği ve Aksaray Engelliler Derneği temsilcileri, ilgili protokol metnini imzaladı.


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri