21.7° / 10.5°

Yılbaşında Koronavirüs Tedbirlerine Sıkı Denetim

Yılbaşında Koronavirüs Tedbirlerine Sıkı Denetim

Yılbaşında Koronavirüs Tedbirlerine Sıkı Denetim
Tarih: 27.12.2020 21:21

İçişleri Bakanlığı 81 İle Valiliğine Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili ek genelge gönderdi. Genelgede hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının önümüzdeki hafta içi yılbaşı akşamını da kapsayacak şekilde 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar uygulanacağı hatırlatıldı. 

 

Yılbaşı öncesi, yılbaşı akşamı ve sonrasında Kovid-19 tedbirleri, genel güvenlik ve asayiş uygulamaları, terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik tedbirler ile trafik tedbirlerine ilişkin alınması gereken önlemler belirlenerek vali ve kaymakamların koordinasyonunda başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili diğer birimler tarafından gerekli hazırlıkların yapılması konusunda talimatı verildiği belirtildi.

 

Genelgede konaklama tesislerinin içerisinde yer alan apart/villa tarzı yerlerde veya kiralık müstakil villalarda yılbaşı partilerinin/kutlamalarının organize edildiği ve bu yönde hazırlıkların yapıldı haberlerine de değinildi.

 

Genelgede, salgınla mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm kesimlerin büyük fedakarlıklar yaptığı, tüm bu gayret ve fedakarlıkları boşa düşürecek ve halk sağlığını tehlikeye atabilecek yılbaşı partilerinin toplum nezdinde kabul edilebilir bir durum olamadığına dikkat çekildi. Bu doğrultuda illere gönderilen genelgede alınan kararlar şu şekilde sıralandı: 

 

Toplum sağlığının korunmasının her şeyden önce geldiği, milletimizin her ferdinin fedakarlık yaptığı ve bu fedakarlıklar sayesinde salgının seyrinde ciddi düşüşün sağlandığı bu süreçte; salgınla mücadeleyi akamete uğratmamak adına kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı partilerinin yapılmaması tercih değil zorunluluktur. Bu amaçla yılbaşı akşamında başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca tam mesai yapılarak, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan diğer önlemlerle birlikte, konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler de dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi/kutlama organizasyonu yapılmamasına yönelik gerekli planlama, koordinasyon ve denetim faaliyetleri eksiksiz şekilde yerine getirilecek. 

 

Alınan tedbirlerin tam anlamıyla uygulanması amacıyla ilgili tüm birimlerin kesintisiz mesai yapması sağlanacak. 

 

  • Bakanlığı'mızın ilgili merkez birimleri (başta Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi- GAMER) ve bağlı kuruluşlarında yeterince personel planlaması yapılacak ve sahadaki durum 24 saat esasına göre takip edilecek.
  • Sosyal medyaya yansıyabilecek her türlü olumsuz durum (Kovid-19, terör, asayiş ve trafik tedbirlerine aykırılıklar vb.) tespit edilecek. Bu durumlarla ilgili gerekli müdahalenin yapılabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlarla mücadele ve istihbarat birimleri anlık olarak gerekli takip faaliyetlerini yürütecek.
  • İl ve ilçelerde alınan tedbirlerin eksiksiz uygulanmasının sağlanmasına yönelik vali/kaymakamlar, kolluk kuvvetleri, 112 Acil Çağrı Merkezleri, zabıta teşkilatı başta olmak üzere tam mesai yapılarak,  herhangi bir aksamaya meydan verilmeyecek.

Vali ve kaymakamların koordinasyonunda; 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00’den başlayarak 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması süresince;

 

  • Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla, engelli vatandaşlar  ile 65 yaş ve üzeri ya da kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi sağlanacak.
  • Kolluk birimleri ve Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından, daha önce valilere gönderilen talimatla tüm tedbirlerin alınmış olmasına rağmen yine de anlık olarak barınacak yeri olmaması nedeniyle sokakta yaşamak durumunda kalan vatandaşların mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak barınma dahil her türlü temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik tedbirler alınacak.
  • Valilik/Kaymakamlıklar bünyesinde teşkil edilen Hayvan Besleme Gruplarınca, gerek kış mevsimi gerekse sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken/çekebilecek sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde gerekli tedbirler alınacak. Barınaklar ile orman, park, bahçe gibi sokak hayvanlarının doğal yaşam ortamlarına mama, yem, yiyecek bırakılmasına özen gösterilecek.

 

Bakanlığımızın ilgili birimleri, bağlı kuruluşları, valilikler/kaymakamlıklar, kolluk kuvvetleri ile diğer kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli planlamalar yapılacak ve uygulamada herhangi bir aksamaya meydan verilmeyecek. 

 

Alınan önlemlere aykırılık teşkil ettiği tespit edilen eylem ve davranışlar ile durumlara sebebiyet verenlere ilgili mevzuatı doğrultusunda gerekli idari işlemler tesis edilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli işlemler başlatılacak.

  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı'...
Depremden kaçarken elindeki bardağı bırakmadı
Düştüğü sulama kanalında kayboldu
Golf ve zarafet buluştu: Universe Constant’tan unutulmaz bir turnuva
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan'da
Kayıp olarak aranıyordu, dere yatağında cesedi bulundu
Refüjdeki ağaca çarpan kamyonetin sürücüsü öldü
Eşinin 'intihar mektubu'nda parmak izi çıkan koca hakkında ağırlaştırılmış mü...
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yol grubunu ziyaret etti (3)
Zehirlendikleri öne sürülen 6 sokak köpeği ile 2 kedi öldü
Türkiye ve Finlandiya'dan savunma sanayisinde iş birliği
‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’
Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor
Sokakta karşılaştığı eski nişanlısını okul önünde bacağından vurdu; saldırı k...
Bakan Tunç: Uzlaşma oranını yüzde 83'e çıkararak büyük bir başarıya imza attı...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Türkiye ve Finlandiya'dan savunma sanayisinde iş birliği

‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor

Sokakta karşılaştığı eski nişanlısını okul önünde bacağından vurdu; saldırı kamerada

Bakan Tunç: Uzlaşma oranını yüzde 83'e çıkararak büyük bir başarıya imza attık

Uzmanı vajinal enfeksiyonlara karşı uyardı

Üst geçidin asansörüne zarar verdi; o anlar kamerada

Tekirdağ- 'Camide minibüsünü yıkama' diye uyaran muhtara bıçaklı saldırıya kınama /Video...

Otomobil takla attı; öğretmen öldü, eşi, çocuğu ve annesi yaralandı

'Tülüşah'ı koparmanın cezası 557 bin TL

Araştırma: Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede 'ilaçlardan daha etkili' olabilir

TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti’yi ziyaret etti

GAMEON Şampiyonluk Ligi’nde Bahar Mevsimi şampiyonu belli oldu

Lise öğrencisinden görme engelliler için yapay zeka destekli bisiklet

Göztepe'de Kubilay'ın sözleşmesi sona erdi

Aydın'da 7 katlı binadaki dairede çıkan yangın söndürüldü

Bodrum FK gözyaşlarıyla veda etti

Bakan Işıkhan: Glukoz izlem cihazlarından, 20 bin 267 evladımız yararlandı

Fethiyeli boksör Kubilay'dan 17'nci zafer

Alternatif Bank, hibrit çalışma modeli AlterFlex’i liderlik zirvesinde anlattı

Rehabilitasyon merkezinde yangın: 12 ölü