Yıldırım Kaya: Pelinsu'ya bir borcum var, ödemeye geldim

Yıldırım Kaya: Pelinsu

Yıldırım Kaya: Pelinsu'ya bir borcum var, ödemeye geldim

YILDIRIM KAYA ‘PELİNSU’YA BİR BORCUM VAR, ÖDEMEYE GELDİM’

CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Aksaray’a gelerek CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir’in seçim çalışmalarına eşlik etti.

 

YILDIRIM KAYA “PELİNSU’YA BORCUM VAR”

Yıldırım Kaya Pelinsu Yıldırım Demir ile olan birde anısını da paylaşırken “ Pelinsu bana amca diyor, ben de ona yoldaşım diyorum. Bizim yolumuz 2004 yılında kesişti. Ben Kırşehir’de Demokrasi Güçleri’nin belediye başkan adayıydım, Pelinsu’da ilkokul 5. Sınıfa gidiyordu. O dönem Kırşehir Belediyesini kazanmak için büyük mücadele verdik. Pelinsu zaman zaman yoruluyordu. Diyordum ki sen git, yorulursun diyordum. Pelinsu’da bana ‘ hayır, ben annemle beraber bu çalışmanın içerisinde olacağım. Biz kazanacağız’ diye bir iddiası vardı. Yıllar geçti 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir’de belediye başkanlığını kazandı. 2018’ de milletvekilliğini kazandı. 2018’de milletvekilliğini kazanmamızda, 2019’da belediyeyi kazanmamızda Pelinsu’nun taşıdığı o testideki suyun büyük bir emeği var. Onun alın teri bize Kırşehir milletvekilliğini ve belediye başkanlığını kazandırdı. Tabi Aksaray mahrum kalamazdı Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Pelinsu’nun Aksaray’da siyasete devam ettiğini öğrendiğinde dünyalar benim olmuştu. Belediye başkan adayı olduğunda mutluluktan uçtum, çünkü bir borcum vardı. Bu borcumu zaten Cumhuriyet Halk Partisine ödemek için mücadele veriyoruz ama Pelinsu’ya olan borcum vardı. O benim afişlerimi, broşürlerimi dağıtmıştı. Bende şimdi onun broşürlerini dağıtmak üzere, onun Aksaray’da belediye binasında, belediye başkanlığı makamına oturmasını sağlamak için değerli partililerimiz ile birlikte bende ter dökmek istiyorum. Çünkü Pelinsu’nun umudu Türkiye’nin karanlıktan aydınlığa çıkışının bir adımıdır” diyerek kendisinin de belediye başkan adayı Pelinsu Yıldırım Demir’in kazanması çalışmak istediğini ifade etti.

 

 

“PELİNSU BOZKIRIN BİR KARDELENİ OLACAK”

Önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ayrıca “ O bir genç değil tek başına, o bir kadın değil tek başına, o aslında Cumhuriyet’in 2. Yüzyılında Cumhuriyet sevdalısı bir Cumhuriyet Halk Partili. Dolayısı ile ne kadar çalışsak azdır. Onun başarısı bizim hepimizin başarısı olacaktır. Hani bozkırda çiçek açmaz diyorlar ya, bozkırda aslında bir kardelen olabilir. Pelinsu bozkırın bir kardeleni olacak. Buna hem parti meclis üyemiz, hem kadın merkez ilçe başkanımız, hem de il başkanımız sizlerle birlikte katkı sunacak. İl balkanımızın söyle bir şansı var önce Aksaray’dan parti meclisine bir başkanımızı yoldaşımızı gönderdik. Milletvekili gönderemedik ama parti meclis üyesi olarak gönderdik. Daha sonra milletvekili de olacak. Şimdi il başkanımız bir başka başarıya imza atmak için merkez ilçe başkanımız ile birlikte çalışıyor” dedi. Yıldırım Demir konuşmasının devamında ayrıca “ Pelinsu yolun açık olsun, senin açtığın yolda Kırşehir’de çiçekler açtı, şimdi Aksaray’da ki çiçekleri sulama zamanı. Pelinsu’nun ‘su’ kısmını burada ki o bozkırın toprağına serp. Burada bozkırda kardelen gibi yeşer ve başarın Türkiye’ye umut olsun diyerek Pelinsu Yıldırım Demir’e güzel temennilerde bulundu.

“AKSARAY’IN CUMHURİYET HALK PARTİSİ YÖNETİMİNE İHTİYACI VAR”

CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir ise “ Yıldırım Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sayın Parti Meclis Üyem, Sayın İl Başkanım, Sayın Merkez İlçe Başkanım ve değerli parti yöneticilerim, bu övgülere nail olabilmek için şimdi gidip çalışmalarımıza devam etmemiz gerek. Çok çalışmamız lazım bunun her zaman bilincindeyiz. Her zaman söylüyoruz, Aksaray’ın Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine ihtiyaç var. Aksaray’a bir nefes olacak Cumhuriyet Halk Partisi. Biz Aksaray’da en ciddi alternatif olduğumuzu düşünüyoruz. Bu övgülere nail olabilmek için de çok çalışmamız gerektiğine inanıyoruz “ diyerek Yıldırım Kaya’ya teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisinde gerçekleşen görüşmenin ardından Pelinsu Yıldırım Demir ve beraberindekiler esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında başkan adayı Yıldırım Demir’e CHP Parti Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk, önceki dönem CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, İl Başkanı Bilal Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, önceki dönem il başkanları, belediye ve il genel meclis üyesi adayları ve parti teşkilatından isimler ile esnaf gezinize çıktı. Esnaf gezisi sırasında CHP önceki dönem Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya başkan adaylarının broşürlerini esnafa kendisi dağıtırken, belediye başkan adayları için vatandaşlardan destek istedi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri