Yollar açıldı bekleyiş sona erdi

Yollar açıldı bekleyiş sona erdi

Aksaray’da kar, tipi, buzlanma ve trafik kazaları nedeniyle kapanan yollar yeniden trafiğe açıldı


Aksaray’da etkili kar yağışının ardından tipi, buzlanma ve trafik kazaları nedeniyle kapanan yollar ekiplerin yaptığı çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı. 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu olumsuz hava koşulları ve trafik kazaları nedeniyle gece şehirlerarası yolların trafiğe kapatıldığını ancak olumsuzlukların giderilmesinin ardından gece 02:30 itibariyle yolların tekrar ulaşıma açıldığını söyledi. 

Vatandaşların can güvenliğinin önemini belirten Vali Aydoğdu, emniyet ve jandarma ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını araçları bir süre dinlenme tesisleri, petrol istasyonlarında beklettiklerini ifade etti.

 Karayolları ekiplerinin tipi ve buzlanma nedeniyle kapanan yolların tekrar trafiğe açılması için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Vali Aydoğdu; olumsuz koşullar nedeniyle bir süre Aksaray’da misafir ettikleri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için öğrenci yurtlarını açtıklarını, vatandaşların yemek ve barınma ihtiyaçlarının buralarda karşılandığını söyledi. 

AFAD, UMKE ve 112 kriz koordinasyon merkezlerinde yürütülen çalışmaları yakından takip eden Vali Hamza Aydoğdu gece 02:30 sularında kapatılan yolların yeniden ulaşıma açıldığı bilgisi üzerine vatandaşların güvenli şekilde gidecekleri istikametlere gönderilmesi için harekete geçtiklerini belirtti. 

Vatandaşların güvenli şekilde seyahatlerini sağlamak için konvoy oluşturulduğunu, önde kar küreme araçları ve polis öncülüğünde tüm araçların gidecekleri istikamete hareket ettirildiğini kaydeden Vali Aydoğdu; yurtlarda kalan vatandaşların seyahat ettiği otobüslere binerek, zorunlu olarak bekleyişlerinin yolların açılması ile sona erdiğini bir eksiklikleri olduysa kusura bakmamalarını isteyip vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Aksaray-Nevşehir güzergâhı 10:30 itibariyle ulaşıma açıldığı belirtilirken saat: 09:30 itibariyle Adana ve Konya güzergâhlarında kış şartlarına; (kar zinciri, çekme halatı) uygun olan araçların geçişlerine kontrollü olarak izin verdiği bildirildi. 

İlçe, belde ve köy yollarında ise Karayolları ve İl Özel idaresi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. 

Emniyet ve Jandarma ekipleri yol güzergâhlarını sürekli kontrol altında tutarken sürücülerin alınan önlem ve kurallara uymaları istendi. 



Anahtar Kelimeler: Yollar açıldı bekleyiş
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri