YSK Açıkladı:Aksaray 4 Vekil Çıkaracak

YSK Açıkladı:Aksaray 4 Vekil Çıkaracak

İstifa için 5 gün var

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran´daki erken seçimle ilgili iki kritik karar aldı. Bugünkü mükerrer Resmi Gazete´de yayımlanan kararlara göre YSK, aday olabilmek isteyen kamu görevlileri ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının en geç 26 Nisan Perşembe günü saat 17.00´ye kadar ayrılma dilekçelerini vermelerini istedi.

YSK, illerin çıkaracakları milletvekili sayısını 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgileri ışığında yeniden belirledi. Resmi Gazete´nin bugünkü sayısındaki karara göre, İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28,Aksaray 4  vekil çıkaracak. İstanbul, Eskişehir´in çıkaracağı vekil sayısı, Temmuz ayında ilan edilen listeye göre 1 artarken, Bayburt ve Ağrı´nın vekil sayıları 1´er düştü.
 
İSTİFA İÇİN BEŞ GÜN VAR

YSK´nın 262 sayılı kararıyla, kamu görevlilerinin istifa etmesi gerekenler için son tarih, beş gün sonrası 26 Nisan saat 17.00 olarak belirlendi. YSK kararında, TBMM´nin genel seçimlerin yenilenmesi ve seçimin 24 Haziran´da yapılmasına ilişkin kararın 20 Nisan´daki birleşimde kararlaştırıldığı ve bu kararın aynı gün mükerrer Resmi Gazete´de yayımlandığı vurgulandı. YSK kararında, kamu görevlilerinden adaylık için istifa edeceklerin ve emeklilik dilekçesi vererek ayrılacak olanların en geç 26 Nisan Perşembe gününe kadar dilekçelerini kurumlarına vermeleri istendi.


Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri