Yunus için Zafer Bayramında Hasandağı Zirvesi Yapıldı

Yunus için Zafer Bayramında Hasandağı Zirvesi Yapıldı

Yunus için Zafer Bayramında Hasandağı Zirvesi Yapıldı

YEŞİL DOĞA DERNEĞİ, HASDAK  ve TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU il temsilciliği   ve  Gençlik Spor İl Müdürlüğü   tarafından organize edilen  Yunus Emrenin Vuslatının 700. Yılı dolayısıyla Zafer Bayramı zirve  etkinlik proğramı  başarıyla gerçekleşti. 

İç Anadolu’nun en yüksek 2. Zirvesi olan 3.268 m yükseklikteki
Hasandağına  sabah saat 03:00' da 30 kişilik dağcı ekibi ile   Klasik rotası üzerinden çıkış  yaparak  tırmanış  gerçekleştirdiler.Dağcı ekip  30 Ağustos saat 11.00 de zirveye vardılar. Zirvede hatıra fotoğrafı çekiminden sonra inişe geçen ekipler saat 14.00 de inişi başarıyla  tamamladılar. 

Zirveye Aksaray ekiplerinin yanısıra  Ankara ve Kayseriden gruplarda katılarak renk kattılar

Aksaray için  Milli ve manevi değerlerinin  anıldığı etkinlik olan zirvede  Aksaray'da kabri bulunan Yunus Emre'nin Vuslatının 700. Yılını hatırlatan belge dağıtıldı . Günün anlamına uygun  olarakta  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletine yaşattığı büyük zafer ise Türk Bayrağı açılarak zirvede anıldı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu' nun himayelerinde, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'in destekleriyle Gençlik spor İl Müdürlüğü organizesiyle  gerçekleşen etkinlik  anısına zirveye tırmanan  Dağcılara teşekkür maksadıyla Katılım Belgesi  takdim edildi

Zirveye katılanlar çok menmun kaldıklarını söyleyerek . Hasandağının tanıtımında büyük rolü olan Zirve tırmanışı  son zamanların en katılımcı etkinliği oldu dediler. 

Hasandağı bulunmaz nimet yöre halkının bu tür proğramları daha içten  sahiplenmesi ekonomiye güç katmasını sağlar dediler.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri