Zabıtanın kameralı denetimleri başladı

Zabıtanın kameralı denetimleri başladı

Zabıtanın kameralı denetimleri başladı

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, hizmet kalitesini artırmak ve şeffaflık ilkesinden ödün vermemek için yaka kameralı denetim uygulamasına başladı.  Zabıta ekiplerinin yapmış olduğu rutin denetimler ve uygulamalar artık kayıt altına alınıyor.

Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri, Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları doğrultusunda, yaka kamerasından kayıt sistemi ile denetim uygulaması başlattı. Aynı anda ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameraları market, fırın, pazar, sokak tezgahı, ruhsat denetimi ve işletmelerde fahiş fiyat ve uygunsuz satışlara karşı delil amaçlı kullanılacak.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yasa ve mevzuat gereği Zabıta sorumluluğundaki tüm denetim uygulamalarında kameralı sistemin devreye alınacağı ve tüm denetim adımlarının kayıt altına alınarak şeffaflığa öncelik verileceği bildirildi. Mevzuatın dışındaki konularda ise diğer kamu kurumlarla koordine sağlanarak denetimlerin süreklilik esasına göre yapıldığı kaydedildi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak vatandaşa daha iyi koşullarda hizmet sunmanın gayreti içeresinde olduklarını söyleyerek “Zabıta Personellerimiz, yaka kameralı denetim uygulamasına başladılar. Tüm denetim adımları tek tek kayıt alına alınacak. Zabıta memurlarımızın, hem işletme sahipleriyle vatandaşlarımızla ilişiklerini kontrol edeceğiz, hem de yapılacak tüm işlemlerde nezaket kuralları çerçevesinde yapılmasını sağlayacağız. Böylelikle hizmet kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri