Zamlar vatandaşın belini büktü

Zamlar vatandaşın belini büktü

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Ardı ardına doğalgaz, elektrik,akaryakıt ve gıda ürünlerine gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Tüketicilerin satın alma güçleri ve aylık gelirleri dikkate alındığında hükümetin yaptığı zamlar vatandaşı kara kara düşündürüyor. Vatandaşlar ?Artık bu zamlara bir dur denmeli!? dedi.

Türkiye genelinde yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından pek çok kalemde ürüne ardı ardına  zam geldi. Son olarak elektrik ve doğalgaz ücretlerin yüzde 15 oranında zam yapılması vatandaşların yanısıra iş dünyasınıda kara kara düşündürüyor.

Geçtiğimiz ay motorin fiyatlarına ardı ardına zam yapılırken, şeker, çay ve bir çok gıda ürünlerine de   zam geldi. Vatandaşları en çok ilgilendiren konu ise Elektrik zammı oldu. Geçtiğimiz yıl Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında elektriğe yüzde 27 oranında zam yapılmıştı. Genel tüketim giderleri arasında en yüksek bedellerden biri olan elektriğe, 1 Temmuz´dan geçerli olmak üzere yüzde 15 oranında zam yapılması yönünde karar alındı.Elektriğe yapılan zammın ardından doğalgaza da yüzde 15 oranında zam yapıldı.Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar,halkın temel tüketim maddesi ekmek fiyatlarınada yansıdı.Ekmeğe yapılan yüzde 20´lik zammın ardından Aksaray´da 200 gram ekmeğin fiyatı 1.25 TL oldu.Tütün mamüllerinede 3 Ağustos´tan geçerli yüzde 20 zam kararı alındı.

 

Zam kararı asgari ücret ile geçimini sağlayan aileleri olumsuz etkiledi. Yılbaşında zam alan asgari ücretli çalışanlar yılın ilk 6 ayı geçmeden alım güçlerini yüzde 30 oranında kaybettiler.

 

İŞ DÜNYASI VE ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ

 

Elektrik zammının en çok etkisi iş dünyası ve tarımla uğraşan çiftçilere  oluyor. Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde nmilyonlarca kilovat saat elektrik tüketimi yapılıyor. Üretim için çalışan fabrikalarda elektrik zammı sonrası maliyetler artarken, iş adamları elektrik zamlarından olumsuz etkilendi.Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan üreticilerde zamlardan olumsuz etkilendi.

 

ALIŞVERİŞ SEPETLERİ VE FİLELER DOLMUYOR!

 

?İğneden ipliğe zam geldi. Hemen hemen her türlü malzemeye yapılan zamlar maaşlara yapılan cüzi zammı silip süpürdü? diyen vatandaşlar,  ?Artık ne alışveriş mağazalarına nede pazarlara gidemeyecek hale geldik. Özellikle temel gıda maddelerine yapılan zamlar bütçemizi çok zorluyor.?

İnsanların temel ihtiyaçlarının vazgeçilmez ihtiyaçlar olduğunu ifade eden vatandaşlar, ?Bugün bir markete girdiğimizde; mutfakların olmazsa olmaz gıda maddelerinden şeker, çay, sıvı yağ ve yumurtadan oluşan 4 parça ürüne 100 Lira ödüyorsunuz. Bir yıl öncesine kadar 200-250 TL´ye tüm mutfak ihtiyaçlarımızı karşılarken şimdi 400-500 TL ile marketlerden çıkamıyoruz. Semt pazarına gittiğimizde fiyatların yüksek oluşu nedeniyle birçok ürünü alamıyor ve elimizdeki fileleri tam manasıyla dolduramıyoruz? dediler



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri