Ziraat odası başkanı koçak:Yem sanayicisi çiftliğimize sanki ortak

Ziraat odası başkanı koçak:Yem sanayicisi çiftliğimize sanki ortak

Ziraat odası başkanı koçak:Yem sanayicisi çiftliğimize sanki ortak

Aksaray Ziraat odası başkanı Emin koçak Koçak;
“Yem Sanayicisi Sanki Çiftliğimize Ortak"
Lütfen Ama Lütfen, Tarım Kredi Yem Fiyatlarına Müdahale Etsin, Onlarda Bu Güç Var.

"USK Aralık Ayını Neden Bekleyecek” 


Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da hayvancılık sektörü girdi fiyatlarına yapılan zamlar üreticileri düşündürüyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Tüm kesimler tarafından, çiftçimizin kıymeti, pandemi sürecinde umarız anlaşılmıştır. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele edilirken tarımsal üretimin, gıda ve tedarik zincirinin devam etmesinin insan sağlığı için çok çok önemli olduğu ortaya çıkmıştır.
Maalesef yem sanayicisi içinde bulunduğumuz bu zor günleri fırsata çevirip, sanki çiftliğimize ortak gibi davranıyor, yemde son zamanlarda zam üstüne zam yapmaya başladılar. Tüm dünyada ülkeler arasında hiçbir ticari kaygı olmadan yardımlaşma sağlanırken sizler nasıl karlılığınızı düşünüp bu zamları yapabiliyorsunuz? Ülkemiz için elzem olan tarımsal üretimin devam etmesi, kesintiye uğramaması için elinizi taşın altına koyup üreticiye destek olacağınıza yem fiyatlarında yaptığınız bu zamlar inanılır gibi değil.
Tarım Kredi Kooperatifleri çok güçlü bir yapıya sahip Lütfen bu güçleri ile yem fiyatlarına müdahale etsinler. Satış yaptıkları yemde yapacakları %20 indirim piyasaları çok rahatlatacaktır.
Ulusal Süt Konseyi yeni bir tavsiye kararı almak için aralık ayını lütfen beklemesin. Acil olarak bir karar alsınlar. Süt fiyatlarının sabitliği ve yeme gelen ve halen de gelmeye devam eden zamlar üreticilerimizi zorlamaya başladı.” dedi



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri