Zorunlu bekleyişte sıcak çorba ile ısındılar

Zorunlu bekleyişte sıcak çorba ile ısındılar

Zorunlu bekleyişte sıcak çorba ile ısındılar

Aksaray’da kar, tipi ve buzlanma nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı. Yolların açılmasını bekleyen araç sürücüleri ve vatandaşlara Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatı ile sıcak çorba dağıtıldı. Öğrenci yurtları vatandaşların hizmetine sunuldu. Karayolları ekipleri tipi ve tır kazaları nedeniyle kapanan yolların açılması için büyük gayret gösteriyor.

Aksaray ve çevre illerde görülen yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle şehirlerarası yollar bir süreliğine ulaşıma kapatıldı. Yolcu otobüsü, kamyon, tır ve özel otomobilleri ile seyahat eden sürücü ve vatandaşlar kapanan yolların yeniden ulaşıma açılmasını bekledi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı aşevinde pişirilen çorbalar; Aksaray-Konya, Aksaray-Adana güzergâhları ile diğer şehirlerarası yollarda belirlenen noktalarda bekleyen araç sürücülerine ve tesislerde bekleyen vatandaşlara ikram edildi.

Yolcu otobüslerinde seyahat eden vatandaşların yiyecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaları için öğrenci yurtları vatandaşların hizmetine açıldı.

Spor müsabakalarına katılmak için Antalya’ya giden öğrenci kafileleri Aksaray’da bulunan Türkiye Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezinde ağırlandı. Yemek ve diğer ihtiyaçları karşılanan öğrenciler bir süre merkezde dinlendi.

Aksaray’daki tesislerde vatandaşlara ücretsiz çay ikramında bulunulurken bir dinlenme tesisi olumsuz hava koşulları nedeniyle zorunlu bekleyişlerini sürdüren vatandaşlardan yemek ücreti almadı.

Kar yağışı ve tipi öğle saatlerinde etkisini yitirirken Aksaray-Adana karayolunun 35. Km meydana gelen kazalara karışan araçlar yollardan çekilerek güzergâh tekrar ulaşıma açıldı.

Tipi nedeniyle kapanan Aksaray- Nevşehir karayolu ekiplerin yolları temizlemesinin ardından araçlar kontrollü olarak Nevşehir istikametine hareket ettirildi. Aksaray-Konya Karayolunun Konya’dan Aksaray istikametine kapalı olması nedeniyle araç sürücüleri uyarılarak belirlenen güzergâhlarda beklemeye alındı. Konya tarafından yolu ulaşıma açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri