Tarih: 23.11.2017 21:24

1. ULUSLARARASI IHLARA VADİSİ YUNUS EMRE ŞİİR ŞÖLENİ

Facebook Twitter Linked-in

24 Kasım Cuma günü başlayacak ve 2 gün sürecek şölen için Türkiye´nin dört bir yanından en ünlü şairler Aksaray´a davet edildi. Ayrıca şölene Azerbaycan ve Kerküklü şairlerde katılacak.

24 Kasım tarihinde Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Eğitim Merkezinde başlayacak şiir şöleninde; sanat yaşamında halka açık bir dille hitap eden ve Türkçeyi çok güzel kullanan mutasavvıf şair Yunus Emre´nin eserleri okunacak. Hayatından kesitler anlatılacak.

I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleninde organizasyonu Aksaray´lı Şair Halk Ozanı İbrahim Düğer, Sunuculuğunu ise Rıfat Çakır üstleniyor.

Şölene ise; Azerbaycan´dan Gönül Ordubadı, Kerkük´ten Şemsettin Kuzeci, İstanbul´dan Kadir Turan, Konya´dan Mehmet Saraçoğlu, Çanakkale´den Mustafa Berçin, Tokat´tan Rasim Yılmaz, Bingöl´den Hacı Gürhan, Denizli´den Arzu Kabukçu, Kırşehir´den Zübeyde Gökbulut, Sivas´dan Hasan Akar, Artvin´den Gülden Taş, Diyarbakır´dan Şehmuz Çiçek ve Ankara´dan Vedat Fidanboy davet edildi.

Şölene Aksaray´ın yerel şair ve halk ozanları; Yaşar Akbaş, İshak Pekgöz, Celalettin Satılmış, Bekir Coşkun, Mehmet Çil, Muzaffer Özdemir ve Mustafa Ünsal´da katılacak.

24-25 Kasım tarihlerinde kapsayan şölenin kapanış programı Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray´da ilk kez düzenlenecek olan şiir şölenine tüm Aksaraylıları davet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —